9,2
1.086 beoordelingen
Toyota-Aygo-exterieur-driekwart-linksvoor-private-lease-occassions

Toyota Private Lease Occasions

Al vanaf € 239,- per maand*

Een duurzame keuze maken en besparen op je maandelijkse autokosten? Kies dan voor Private Lease Occasions en rijd voor een extra laag maandbedrag in een Toyota. Alles is inbegrepen, behalve de benzine. De occasions zijn hooguit 4 jaar oud, hebben maximaal 50.000 kilometer op de teller en zijn onderhouden door de Toyota dealer. Kortom, ze verkeren in topconditie. Je rijdt al een private lease occasion vanaf € 239,- per maand*.

Waarom Toyota Private Lease?

Waarom Toyota Private Lease Occasions?
 • De auto is maximaal 4 jaar oud
 • Hooguit 50.000 kilometer op de teller
 • Onderhouden door officiële Toyota dealer
 • Toyota betrouwbaarheid en duurzaamheid
 • Kosteloos opzegbaar bij ontslag of ongewenst inkomensverlies
Toyota-Aygo-exterieur-zijkant

All-in, je betaalt alleen nog de benzine

Wegenbelasting
Toyota Private Lease is inclusief wegenbelasting

Verzekering
Jouw Toyota is volledig verzekerd: WA-verzekering met cascodekking

Onderhoud & Reparatie
Gespecialiseerde Toyota monteurs werken aan jouw auto

Afleverkosten
Je betaalt geen extra kosten voor het afleveren van jouw Toyota

24-uurs pechhulp
Je kunt rekenen op pechhulp in Europa

Vervangend vervoer
Bij werkzaamheden langer dan één werkdag

Bandenservice
Vervanging van versleten banden

De voordelen van Toyota Private Lease Occasions

Met Toyota Private Lease Occasions voelt tweedehands rijden als nieuw. Dat is te danken aan het feit dat deze auto’s hooguit 3 jaar oud zijn en maximaal 50.000 kilometer op de teller hebben. Tel daarbij op dat ze altijd perfect zijn onderhouden door een officiële Toyota dealer en je weet dat je goed zit. Bovendien is je contract bij Toyota kosteloos opzegbaar bij ontslag of ongewenst inkomensverlies. Kies ook voor de topkwaliteit en betrouwbaarheid van Toyota en stap in een van onze private lease occasions.

Toyota-Aygo-exterieur-voorkant-modellen
Toyota-Aygo-exterieur
Éxtra zorgeloze Private Lease voordelen

Zeker in deze onvoorspelbare tijden zit je niet te wachten op onaangename verrassingen. Daarom ben je met Toyota Private Lease Occasions verzekerd van nog meer flexibiliteit en zekerheid. Zo kun je jouw occasion nu direct online bestellen en bezorgen we ’m gratis bij je thuis. Uiteraard op veilige afstand. Daarbij profiteer je van de inbegrepen Ongevallen Inzittendenverzekering en hanteren we bij nieuwe aanvragen géén maximumleeftijd.

Veelgestelde vragen

Private Lease Occasions Algemeen
 • 1. Wat is Toyota Private Lease Occasions?

  Met Toyota Private Lease Occasions rij je voor een vast bedrag per maand in een perfect onderhouden Toyota occasion. Alle services zijn inbegrepen in het maandbedrag, zoals wegenbelasting, verzekering, onderhoud, reparatie, vervangend vervoer en pechhulp onderweg. Je betaalt zelf de brandstof, eventuele verkeersboetes, parkeerkosten en bij schade een eigen risico (€ 300,- bij cascoschade en € 90,- bij ruitvervanging). Na afloop van het contract kun je de auto inleveren bij jouw Toyota dealer.

 • 2. Wat kan ik verwachten van een private lease occasion?

  Een private lease occasion wordt altijd zorgvuldig geselecteerd. De auto is hooguit 3 jaar oud, heeft maximaal 50.000 kilometer op de teller en is altijd onderhouden door de Toyota dealer. Voor Toyota Private Lease Occasions wordt de auto standaard vooraf grondig gereinigd en waar nodig hersteld. De occasions zijn dus nauwelijks van nieuw te onderscheiden.

 • 3. Kan ik mijn huidige auto laten taxeren?

  Ja, de Toyota dealer kan jouw huidige auto taxeren en de vervolgstappen met je bespreken voor het inleveren.

 • 4. Is Toyota Financial Services ook aangesloten bij Stichting Keurmerk Private Lease?

  Ja, een private leasecontract via Toyota Financial Services voldoet aan alle eisen en normen zoals opgesteld door Stichting Keurmerk Private Lease. Zo kun je erop vertrouwen dat je veilig, verantwoord en vertrouwd een Toyota leaset.

 • 5. Is Private Lease Occasions iets voor mij?

  Als je op zoek bent om voor een vast bedrag per maand voordelig in een jonge en uitstekend onderhouden occasion te rijden, dan is Toyota Private Lease Occasions iets voor jou.

  Toyota Private Lease Occasions is geschikt voor elke particulier vanaf 18 jaar oud met een geldig rijbewijs. In veel gevallen is het een aantrekkelijke keuze voor jou en jouw portemonnee, toch is het altijd verstandig om naar jouw eigen financiële situatie te kijken. Onze adviseurs helpen je graag hiermee.

 • 6. Hoe kom ik met jullie in contact?

  Je kunt rechtstreeks contact opnemen met de leasemaatschappij Toyota Financial Services. Toyota Financial Services is iedere werkdag telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 0347 – 367 955. Je kunt je vragen ook via ons contactformulier stellen.

Private Lease Occasions Aanvragen
 • 1. Wat is inbegrepen in het leasetarief?

  Voor het gebruik van de auto betaal je iedere maand het leasetarief aan Toyota Financial Services. In het leasetarief is het volgende inbegrepen

  • Onderhoud en reparatie
  • WA-verzekering met cascodekking (met een maximale eigen bijdrage van € 300,- per niet-verhaalbare schade)
  • Schadeherstel en ruitreparatie (bij ruitvervanging geldt er een eigen bijdrage van € 90,-)
  • Ongevallenverzekering voor inzittenden
  • Motorrijtuigenbelasting (wegenbelasting)
  • Vervanging van versleten banden (bij normaal gebruik)
  • Afleverkosten en verwijderingsbijdrage
  • Hulp bij een ongeval in het binnen- of buitenland (dit geldt voor iedereen die in de private leaseauto rijdt)
  • Pechhulp in Europa, Israël, Marokko, Tunesië en Turkije (Bij jouw private leaseauto ontvang je ook een groene kaart. Daarop staat precies in welke landen je gedekt bent. De pechhulp geldt voor iedereen die in de auto rijdt.)
  • Afschrijving en rente

  Je betaalt zelf nog de brandstof, eventuele verkeersboetes en parkeerkosten.

 • 2. Moet ik vooraf borg betalen?

  Nee, je betaalt bij ons geen borg.

 • 3. Is het mogelijk om een vooruitbetaling te doen?

  Ja, bij Toyota Private Lease Occasions is het mogelijk om een vooruitbetaling te doen. De vooruitbetaling wordt dan gebruikt om elke maand, gedurende de hele looptijd zoals afgesproken op het contract, een gelijkblijvend gedeelte van jouw maandbedrag te voldoen. Zo hoef je maandelijks slechts nog het resterende deel van jouw maandbedrag te betalen. Aan het einde van de leaseperiode is de vooruitbetaling verbruikt. Bij een eventuele verlenging van jouw leasecontract is de vooruitbetaling dan ook niet meer van toepassing.

  Voorbeeld

  Ue betaalt een bedrag van € 1.800,- vooruit voor een contract van 36 maanden. Jouw maandbedrag wordt dan elke maand met € 50,- (= € 1.800,- / 36) verlaagd.

 • 4. Hoe verloopt een aanvraag bij Private Lease Occasions?

  1. Kies jouw ideale occasion: Zoek jouw Toyota occasion uit in de Toyota Private Lease Occasions tool en plaats je bestelling online. Je ontvangt hiervan direct een bevestiging per e-mail. 
  2. BKR-check: Na het versturen van jouw aanvraag wordt automatisch een toetsing bij Stichting BKR (Bureau Krediet Registratie) gedaan. De uitkomst van de BKR-toetsing ontvang je binnen enkele minuten in een tweede e-mail. Hierin vind je ook meer informatie over het vervolg van het aanvraagproces. Jouw persoonlijke gegevens worden door ons zorgvuldig behandeld en beveiligd. 
  3. Vervolg jouw aanvraag in je persoonlijke klantomgeving: Als jouw BKR-toetsing positief is, dan nodigen wij je uit om de rest van jouw persoonlijke- en financiële gegevens in te vullen binnen je persoonlijke Toyota klantomgeving. je kunt jouw aanvraag geheel volgen binnen deze klantomgeving. 
  4. Kies het aflevermoment en -plaats: Voor de levering van de auto wordt er contact met jou opgenomen. Hierbij kun je aangeven bij welke Toyota dealer de auto afgeleverd moet worden. Wij begrijpen het als je nu liever niet de deur uitgaat. In dat geval kan de auto uiteraard ook worden thuisbezorgd, op het moment dat jou het beste uitkomt. 
  5. Service & onderhoud: Gedurende het leasecontract kun je bij jouw Toyota dealer terecht voor service en onderhoud. Bij problemen of vragen kun je natuurlijk ook met ons contact opnemen.
 • 5. Welke gegevens zijn er nodig voor een aanvraag?

  • Naam
  • Adres
  • Woonplaats
  • Telefoonnummer en e-mailadres
  • Kopie inkomstenbewijs (maximaal 2 maanden oud)
  • Kopie geldig Nederlands rijbewijs (voor- en achterkant)
  • Recent bankafschrift met de afschrijving van de woonlasten
  • Inzicht in jouw andere betaalverplichtingen (bijvoorbeeld alimentatie of studiefinanciering)
 • 6. Kan ik ook privé een auto leasen zonder BKR-registratie?

  Nee, als leasemaatschappij zijn wij verplicht om private leasecontracten bij de Stichting BKR aan te melden. Dankzij een toetsing bij Stichting BKR kunnen wij je verantwoord een private lease verstrekken. Jouw financiële verplichtingen, waarvan het private leasecontract er één is, hebben invloed op de ruimte die je hebt voor een nieuwe lening of hypotheek. Met het accepteren van jouw aanvraag weet je dat je ook financieel zorgeloos van jouw auto kunt genieten.

  Wij registreren een gedeelte van het private leasebedrag bij het BKR. 65% van de som van alle maandtermijnen wordt geregistreerd.

  Voorbeeld

  Jouw maandbedrag is € 250,- en je hebt looptijd van 48 maanden gekozen. In totaal betaal je dus 48 x € 250,- = € 12.000,- Voor de BKR-registratie wordt dan een bedrag geregistreerd dat gelijk is aan 65% van € 12.000,- = € 7.800,-

 • 7. Wat is de levertijd van mijn private lease occasion?

  Tijdens het bestelproces ontvang je telefonisch meer informatie over de levertijd. Op dit moment moet je rekening houden met een levertijd van 6 à 8 weken.

 • 8. Zit ik aan het contract vast na ontvangst van mijn private lease occasion?

  Nee, tijdens de eerste 14 dagen nadat je de auto in ontvangst hebt genomen, heb je het recht om de Toyota Private Lease Occasions overeenkomst zonder opgaaf van redenen te ontbinden. Hierop zijn wel voorwaarden van toepassing. Deze vind je teruglezen op de website.

 • 9. Hoe vraag ik een parkeervergunning aan voor mijn private leaseauto?

  In je persoonlijk klantomgeving kun je een machtigingsformulier downloaden. Op dit document zijn alle benodigde gegevens al ingevuld. Met deze machtiging kun je zelf een parkeervergunning aanvragen bij jouw gemeente.

Private Lease Occasions Contract
 • 1. Mogen andere personen in mijn private leaseauto rijden?

  Ja, dat mag. Iedereen met een in Nederland geldig rijbewijs mag, indien je hiervoor toestemming geeft in de auto rijden. Je blijft wel altijd verantwoordelijk voor de auto, ook als je hem uitleent. Dat geldt ook voor schades en bekeuringen die anderen met jouw private leaseauto maken.

 • 2. Ik heb de eerste factuur ontvangen. Waarom is dit bedrag hoger is dan het afgesproken maandbedrag?

  Bij Toyota Financial Services betaal je altijd één maandtermijn vooruit. Op de eerste factuur staat meestal ook een bedrag voor het aantal dagen die je in de maand van aflevering hebt gereden.

  Voorbeeld

  Je haalt jouw private leaseauto 25 januari op. Je betaalt voor januari een deel van het maandbedrag, van 25 t/m 31 januari. Ook betaal je direct voor de maand februari.

  Alle volgende maandfacturen komen wel overeen met het maandbedrag op jouw contract.

 • 3. Is het mogelijk om tussentijds mijn Toyota Private Lease Occasions contract op te zeggen?

  Ja, dat is mogelijk. Bij opzegging worden er wel extra kosten bij je in rekening gebracht.

  Voortijdige beëindiging in 1e jaar

  Bij voortijdige beëindiging tijdens het 1e jaar dien je alle maandtermijnen (12 termijnen) van dat jaar te voldoen, alsmede 40% van de resterende maandtermijnen van het totale contract.

  Voorbeeld
  Jouw contract heeft een looptijd van 48 maanden en het maandbedrag is € 250,-. Het contract wordt beëindigd in het eerste jaar, in de 6e maand. Je betaalt dan 6 x € 250,- = € 1.500,- en 40 % van 36 x € 250,- = € 3.600,-. Dus: € 1.500,- + € 3.600,- = € 5.100,-

  Voortijdige beëindiging na 1e jaar

  De hoogte van de opzeggingsvergoeding bij het opzeggen van jouw private leasecontract na het 1e jaar kan op 2 manieren worden berekend. Van de 2 berekeningswijzen betaal je uiteraard altijd de laagste opzeggingsvergoeding. Na inlevering van jouw leaseauto wordt het private leasecontract ontbonden.

  Berekeningswijze 1:
  De opzeggingsvergoeding is 40% van de resterende termijnen die je zonder de opzegging nog zou moeten betalen.

  Berekeningswijze 2:
  De opzeggingsvergoeding is het verschil tussen de totale maandtermijnen die je hebt betaald en nog moet betalen tot het moment van opzegging, én de totale – hogere – maandtermijnen die je tot dat moment had moeten betalen als je direct de overeenkomst voor de kortere duur was aangegaan. De laagste van deze twee opzeggingsvergoedingen is de opzeggingsvergoeding die je dient te betalen.

  Hoe wordt de berekeningswijze van de opzeggingsvergoeding nu in de praktijk gehanteerd? Via onderstaande voorbeelden maken wij je dat verder duidelijk.

  Voorbeeld
  Jouw maandbedrag is € 200,- en je contract heeft een looptijd van 36 maanden. Je zegt jouw contract op voor het begin van de 25e maand.

  Berekeningswijze 1:
  Zonder de opzegging zou je aan maandtermijnen nog 12 maanden x € 200,- = € 2.400,- moeten betalen. De opzeggingsvergoeding bedraagt 40% van € 2.400,- = € 960,-.

  Berekeningswijze 2:
  Het leasetarief gebaseerd op een looptijd van 24 maanden was, ten tijde van het aangaan van jouw overeenkomst, € 250,- per maand. Het verschil in tarief dat je hebt betaald op basis van 36 maanden ten opzichte van het tarief gebaseerd op 24 maanden, is € 50,- per maand. De opzeggingsvergoeding bedraagt de verstreken looptijd van 24 maanden x € 50,- = € 1.200,-

  In dit rekenvoorbeeld is de opzeggingsvergoeding berekend op berekeningswijze 1 (€ 960,-) het laagst. Dit bedrag betaalt je ons. Wij ontbinden het contract zodra je de auto heeft ingeleverd.

  Meer informatie over de rekenwijzen van de opzeggingsvergoeding vind je terug in de Algemene voorwaarden en de Aanvullende voorwaarden.

 • 4. Wat gebeurt er met het contract als ik overlijd?

  Bij overlijden zorgen wij dat zaken snel en simpel worden afgehandeld. Jouw nabestaanden kunnen het contract zonder extra kosten opzeggen of overnemen.
  Als het contract ook op naam van je partner staat, blijft jouw partner gewoon in de auto rijden. Uiteraard kijken wij nog wel samen naar de financiële situatie. Mocht blijken dat de private leaseauto niet langer financieel haalbaar is, dan kan de auto worden ingeleverd en wordt het contract zonder extra kosten beëindigd.

 • 5. Wat moet ik doen als mijn inkomen wijzigt, bijvoorbeeld door ontslag, arbeidsongeschiktheid of scheiding?

  Bij verlies van inkomen vragen wij om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen via telefoonnummer 0347 - 367 955 (geopend op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur) of per e-mail directsales@toyotafs.nl. Samen bekijken we of we jouw contract kunnen aanpassen, zodat het weer binnen jouw budget past. In een aantal gevallen is het mogelijk om jouw contract kosteloos op te zeggen.

 • 6. Hoe kan ik een klacht doorgeven?

  Wij doen onze uiterste best om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Toch kan het gebeuren dat je niet tevreden bent over onze dienstverlening of dat je vindt dat zaken anders zouden moeten gaan. Wij hopen dat je ons daarover informeert.

  Klachten over onze financiële dienstverlening kun je mailen naar klachten@toyotafs.nl. Ons uitgangspunt is dat je binnen 14 dagen een schriftelijke reactie van ons ontvangt. Als deze termijn niet haalbaar is, informeren wij je daar tijdig over.

  Ben je van mening dat wij onvoldoende aandacht besteden aan jouw klacht, dan kun je terecht bij een onafhankelijke geschillencommissie. Je kunt jouw klacht binnen 12 maanden voorleggen aan de Geschillencommissie Private Lease. De Geschillencommissie biedt de consument één loket voor al zijn of haar klachten over private lease en is opgericht om de consument zo goed mogelijk van dienst te zijn bij meningsverschillen met een leasemaatschappij of tussenpersoon.

  Geschillencommissie Private Lease

  Bordewijklaan 46

  Postbus 90600

  2509 LP Den Haag

  Meer informatie kun je vinden op www.keurmerkprivatelease.nl en www.degeschillencommissie.nl.

  Je kunt er ook voor kiezen om een rechter over het geschil te laten beslissen.

Private Lease Occasions Reparatie
 • 1. Mijn auto moet gerepareerd worden. Waar kan ik naartoe?

  Voor reparatie van jouw private leaseauto kun je bij iedere officiële Toyota dealer in Nederland terecht.

 • 2. Mijn auto heeft een onderhoudsbeurt nodig. Waar kan ik naartoe?

  Voor onderhoud kun je een afspraak inplannen bij de Toyota dealer van jouw keuze.

 • Krijg ik vervangend vervoer bij onderhoud en/of reparatie?

  Als het onderhoud/reparatie van jouw private leaseauto langer dan 24 uur duurt, krijg je van ons vervangend vervoer. Hiervoor hoef je niets extra te betalen.

Private Lease Occasions Verzekering
 • 1. Bouw ik schadevrije jaren op als ik een auto lease bij Toyota Financial Services?

  Ja, tijdens de contractperiode houden wij bij of je jouw schade rijdt of niet. Als je van deze periode een verklaring van schadevrije jaren nodig heeft, kun je deze altijd bij ons opvragen. Het aantal schadevrije jaren die je eerder hebt opgebouwd, worden niet door ons bijgehouden. Wij raden daarom altijd aan om het bewijs van jouw vorige verzekeraar goed te bewaren.

  LET OP! Verzekeringsmaatschappijen zijn niet verplicht om deze schadevrije jaren mee te nemen bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering. Informeer ook naar de mogelijkheden bij Toyota Polis.

 • 2. Wanneer betaal ik mijn eigen risico?

  Je betaalt eigen risico als de schade aan jouw private leaseauto niet te verhalen is. Een voorbeeld hiervan is schade veroorzaakt door een hagelbui of storm. Het eigen risico per schade is bij cascoschade € 300,- en bij ruitvervanging € 90,-

  Als de schade is veroorzaakt door een aanwijsbare tegenpartij, dan wordt de reparatie verhaald bij zijn/haar verzekeringsmaatschappij en betaal je geen eigen risico.

 • 3. Mijn private leaseauto heeft pech. Wat nu?

  Bij pech aan jouw private leaseauto kunt onze 24-uurspechhulp bellen.

  Nederland: 0800 – 821 24 60
  Buitenland: +31 20 671 77 45

  Neem bij schade aan jouw private leaseauto zo snel mogelijk contact op met Toyota Financial Services.

  Tijdens kantooruren (werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur): 0347 - 367 953
  Buiten kantooruren: 0800 – 821 24 60
  Vanuit het buitenland: +31 20 671 77 45

  Gebruik voor het melden van schade altijd het Europese schadeformulier of de SchadeApp. Deze app kun je gratis downloaden in App Store (iPhones), Google play (Android telefoons) en Windows Phone Store (Windows telefoons).

  Het ingevulde Europese schadeformulier kun je sturen naar schade@toyotafs.nl of

  Toyota Financial Service
  T.a.v. de afdeling Schade
  Postbus 402
  4130 EK Vianen

  TIP! Vergeet niet om ook de achterkant van het Europese schadeformulier in te vullen en maak duidelijk foto’s van de schade.

Private Lease Occasions Einde
 • 1. Kan ik mijn private leasecontract verlengen?

  In de meeste gevallen kan jouw private leasecontract in overleg worden verlengd. Wil je weten wat in jouw geval de mogelijkheden zijn? Neem dan hiervoor contact met ons op via 0347 - 367 816 (geopend op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur) of renewal@toyotafs.nl.

 • 2. Waar lever ik mijn auto in aan het einde van het contract?

  Je levert jouw private leaseauto in bij de Toyota dealer. Maak voor de definitieve inname een afspraak met Toyota Financial Services via 0347 - 367 953 (geopend op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur) of wagenparkbeheer@toyotafs.nl.

 • 3. Wat gebeurt er als ik de auto inlever met schade?

  Bij het inleveren van jouw private lease occasion wordt de staat van de auto en de aanwezigheid van schades worden vastgelegd in een innamerapport. Het rapport wordt opgesteld door een onafhankelijk inspectiebedrijf. Wij snappen dat je de auto ook heeft gebruikt. Dus reguliere gebruikersschades zijn acceptabel. Hiervoor ontvang je geen factuur.

  Bij grotere schades die niet onder reguliere gebruikersschade vallen, geldt een eigen risico per schadegeval (€ 300 bij cascoschade en € 90 bij ruitvervanging) . Alle details over het innameproces vind je terug in het innameprotocol.

  LET OP! Alle private lease occasions worden standaard vooraf grondig gereinigd en waar nodig hersteld. De auto’s worden dus zonder schades afgeleverd waarvoor een eigen risico geldt.

 • 4. Kan ik aan het einde van het contract de private leaseauto overnemen?

  Ja, dat kan. Bij interesse kun je een e-mail sturen naar renewal@toyotafs.nl om de overnameprijs op te vragen.

  Hiervoor hebben wij de volgende gegevens van je nodig:

  • Het kenteken
  • De huidige kilometerstand
* Disclaimer Toyota Private Lease Occasions maandtarieven

Toyota Financial Services leasetarief per maand o.b.v. Toyota Private Lease Occasions, 60 mnd, 10.000 km/jaar, wegenbelasting in provincie Gelderland en BTW, en excl. brandstof • Tarieven kunnen afwijken bij wijziging van looptijd en kilometrage, en bij gekozen additionele services • Meerkilometerprijs varieert tussen € 0,04 en € 0,15 per km, exacte prijs staat vermeld op de offerte • (Actie)voorwaarden van toepassing • Toetsing en registratie BKR • (Prijs)wijzigingen en typefouten voorbehouden • directsales@toyotafs.nl

Logo-Keurmerk-Private-Lease_tcm-22-1101082.jpg